14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Grad Zvornik sufinansira zapošljavanje 85 lica kod poslodavaca

ZVORNIK – U okviru Projekta zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida VRS, demobilisanih boraca VRS i pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme koji će Gradska uprava realizovati u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, biće omogućeno zapošljavanje, samozapošljavanje i obavljanje pripravničkog staža za 85 lica iz ovih kategorija.

U cilju sprovođenja Projekta danas je objavljen Javni poziv poslodavcima za korištenje sredstava iz gradskog budžeta iz kojeg će se sufinansirati 80 odsto bruto plate za ova lica, dok će poslodavci finansirati preostalih 20 odsto. Javni poziv biće otvoren 15 dana, a ukupna sredstva koja će Grad Zvornik izdvojiti za ovu namjenu u 2016. godini iznose 320.000 KM.

Projektom je obuhvaćeno sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja na period od 12 mjeseci 30 lica visoke, više, srednje stručne spreme, kvalifikovanih radnika i drugi, sa evidencije Biroa iz kategorija djeca poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida VRS, demobilisanih boraca VRS.

Projektom je predviđeno i sufinansiranje zarada 20 mladih lica visoke stručne spreme na period od godinu dana, 5 mladih lica više stručne spreme na period od devet mjeseci i 30 mladih lica srednje stručne spreme na period od šest mjeseci, sa evidencije Biroa za zapošljavanje Zvornik koji nemaju radno iskustvo, a koje im je potrebno za polaganje pripravničkog ispita.

Na Javni poziv mogu se prijaviti akcionarska društva, društva sa ograničenom odgovornošću i druga privredna društva, javna preduzeća i javne ustanove, kao i preduzetnici koji imaju registrovano sjedište na teritoriji grada i fizička lica koja ostvaruju samozapošljavanje, sa prebivalištem na teritoriji grada.

Sve informacije u vezi Projekta i Javni poziv mogu se naći na oglasnim tablama Gradske uprave i Biroa za zapošljavanje, te na internet stranici Grada Zvornik www.opstina-zvornik.org.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se