5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Dan opštine Milići: Položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima VRS

MILIĆI – Polaganjem cvijeća na Centralno spomen-obilježje i posjetom Spomen-sobi poginulim borcima Vojske Republike Srpske /VRS/, u Milićima je danas počelo obilježavanje Dana opštine.

„Prije 24 godine, 31. marta 1992. godine, prvom sjednicom Skupštine opštine /SO/ Milići ova opština se i formalno razdružila sa opštinom Vlasenica, u čijem sastavu je bila do toga dana, i konstituisala se kao samostalna lokalna zajednica“, rekao je novinarima predsjednik milićke Skupštine Zoran Kipić.

On je podsjetio da je opština Milići stvorena prije početka ratnih dešavanja i da je u to vrijeme taj korak predstavljao izraz volje većine građana Milića.

Načelnik Milića Momir Lazarević novinarima je izjavio da najveće zasluge za to što danas živimo u miru imaju poginuli borci VRS.

„To nas obavezuje da njegujemo tradiciju oslobodaliačkih ratova, ali i da ulažemo napore da stvorimo pretpostavke za bolji život sadašnjim i budućim generacijama“, rekao je Lazarević.

Cvijeće na spomenik poginulim borcima položila je i delegacija Organizacije rezervnih vojnih starješina iz Nove Pazove.

Sekretar ove organizacije Zdenko Gašić novinarima je izjavio da je želja članova te organizacije da uspostavi čvršću saradnju sa Boračkom organizacijom iz Milića.

„Boravio sem ovdje u periodu od 1992. do 1993. godine, u vrijeme ratnih dešavanja i veoma sam uzbuđen što danas vidim neke drage ljude sa kojima sam dijelio dobro i zlo“, rekao je Gašić.

Povodom Dana opštine, u podne je zakazana svečana sjednica SO Milići, a potom i svečani ručak.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se