15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Božo Kojović preživio dva raka: Recept nije tajna (video)

Nakon decenije borbe za život i operacija čak dva kancera, prvo na grlu, a kasnije na plućima, Božo Kojović iz sela Gorice u Vraneškoj dolini, konačno može da odahne.

– Ljekari kažu da je bolest pobijeđena – kaže on.

Iskustva sa opakom bolešću, koje bi se moglo smjestiti u nekoliko života, ovaj 62-godišnji Bjelopoljac nerado se sjeća.

– Bio sam totalno iznemogao, izmršavio. Danima su u mojoj kući znali da budu doktori – priča Božo za Vijesti online.

Iako su mu ljekari davali male šanse da preživi, on je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, sa malo nade za oporavak, informisao se o karakteru bolesti i načinu lječenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lijekove.

– Sve smo radili da mu olakšamo bolest, da mu pomognemo. Šta sam god čula, spremala sam, pokušavala na sve načine da ga izvučemo iz smrti – kaže njegova supruga Bosiljka.

Božo je promenio i način ishrane. Odbacio je cigarete i alkohol, a vodu za piće zamijenio je surutkom i čajevima. Uz propisane lijekove, koristio je mlade cvjetove od jele, i med od maslačka. Recept za lijek od kojeg se Božo oporavio i počeo da radi nije tajna.

– Korjen od maslačka se iščupa. Maslačka ima pored svake kuće, samo treba paziti kad se čupa da se čitav koren iščupa, da iz njega ne istoče ljekoviti sokovi. Na četiri litra vode stavim šaku korjena, to se zagrije do ključanja, minut samo. Ostavi se da odstoji desetak minuta i procjedi. Po jednu kašiku meda u to i pije se – otkriva Bosiljka.

A svima koji obole od ove opake bolesti, Božo poručuje da slušaju savjete doktora, ali i da uzimaju prirodne lijekove.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se