18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vođe se rađaju danju

Uopšteno tumačenje nekog horoskopskog znaka uopšte ne mora da se poklopi sa onim što se nalazi u nečijem ličnom, natalnom horoskopu, jer je on astrološka slika neba u trenutku rođenja.

Tako može da se desi da, na primjer, osoba rođena u znaku Raka, sebe uopšte ne pronađe u osnovnim osobinama koje se pripisuju ovom znaku.

To znači da je ta osoba najvjerovatnije rođena danju, pod jakim uplivom Sunca zbog čega je Mjesečeva energija koja vlada znakom Raka svedena na minimum. Otud promašaj ako bi neko tu osobu proučavao samo kroz to što je rođena u znaku Raka.

Popularizacija astrologije zasnovana je, uglavnom, na opštim astrološkim podjelama, koje su interesantne, ali ne govore mnogo o osobi koja ih čita. Koliko je važan položaj Sunca u natalnom horoskopu, toliko je važan i položaj Mjeseca.

Sunce i Mjesec predstavljaju dva svjetla u horoskopu, muški i ženski princip, plus i minus. Sunce vlada danju, a Mjesec noću, pa je zbog toga jako važno, osim konkretnog položaja tih planeta u određenim znacima i da li je rođenje dnevno ili noćno.

Dakle, osobe rođene danju lako i prirodno preuzimaju Sunčeve karakteristike i životni smisao je zasnovan na volji i fizičkom svijetu. Važna im je reakcija okoline na njihovu akciju, odlučuju objektivno, optimisti su i često se u svojoj sredini nameću kao vođe.

To znači da osobe koje su rođene danju mogu imati osobine koje su opisane u osnovnoj astrološkoj podijeli po položaju Sunca u znaku. Lav rođen danju imaće većinu osobina svog astrološkog znaka, dok će isti ovaj znak koji je rođen noću biti pod jačim dejstvom Mjeseca koji se može nalaziti u bilo kom znaku, pa time i bitno promjeniti suštinsku prirodu Lava.

Mjesečev uticaj

Osobe rođene noću su pod snažnim dejstvom Mjeseca jer je Sunce bilo ispod horizonta, pa je osnovna Sunčeva energija slabija od Mjesečeve. Oni su subjektivni, emotivni, usmjereni su na svoj unutrašnji svijet, intuitivni su, topli i usmjereni na bliske veze koje ostvaruju sa ljudima, slijede majčin princip.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se