12 C
Zvornik
19. април 2024.

Uspjeh učenica SŠC „Petar Kočić“

ZVORNIK – Tri učenice SŠC „Petar Kočić“, Nataša Jasikovac, Gorica Kurtuma i Anastasija Opačić, učestvovale su na literarnom konkursu na temu „Kako vidim Srbiju u budućnosti“, a njihovi radovi svrstani su među deset najboljih radova u Republici Srpskoj.

Konkurs su raspisali Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske o čemu su obavestili škole, a potom su preko profesora srpskog jezika i književnosti obavješteni učenici.

Nataša koja je drugi razred ekonomske škole, rekla je da je, kada je čula za literarni konkurs, odlučila da napiše rad.

– Razlog je jer sam veliki patriota i ne smatram samo Republiku Srpsku svojom zemljom, nego i Srbiju i odlučila sam da neke svoje misli, osećanja i ljubav koju osjećam prema Srbiji prenesem na papir i podelim sa drugima moje viđenje Srbije u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – rekla je Nataša.

Gorica koja je četvrti razred gimnazije, kaže da joj je srpski jezik i književnost jedan od omiljenih predmeta, te da je učestvovala na skoro svim konkursima u školi.

– Volim da pišem, a omiljena tema mi je, pored ljubavi i patriotizam. Iskreno nisam očekivala da ću biti među 10 najboljih, a veoma sam se obradovala ovim nagradama – rekla je Gorica.

Obje su rekle i da se raduju prijemu u Generalnom konzulatu i istakle da im ovaj uspjeh mnogo znači.

Anastasija je za svoju nagradu saznala baš u Novom Sadu gdje je od polugodišta nastavila školovanje, ali i bavljenje odbojkom.

Direktor SŠC „Petar Kočić“, Biljana Pisić, istakla je da je veoma ponosna što su tri učenice ove škole napisale radove koji su među 10 najboljih, naročito jer su jedina škola sa toliko nagrađenih radova.

– Ovo je veoma interesantna tema, a takođe značajno je što su mladi ljudi puni vedrog duha i pozitivno razmišljaju o prosperitetu Srbije koju svi u Republici Srpskoj vole – istakla je Pisićeva koja je ocijenila i da su nagrade veoma vrijedne.

Generalni konzulat i Turistički savez Republike Srbije nagradiće učenice turističkim putovanjem u Novi Sad tokom jednog vikenda u maju gdje će imati priliku da obiđu sve ono što je karakteristično za ovaj grad i Vojvodinu.

Prije toga, 9. marta, za nagrađene će biti upriličen prijem kod konzula u Banjaluci.

Ovu manifestaciju podržala je i Nova banka koja će učenicama dati po 100 KM za džeparac tokom boravka u Novom Sadu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se