15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Zamjenik ministra odbrane BiH pušten na slobodu

STANARI – Policija Republike Srpske jutros je uhapsila zamjenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića, a oko podneva je pušten na slobodu.

Jerinić je, kako saznaju Nezavisne, uhapšen jer je ometao rad predstavnika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) u mjestu Raškovci kod Stanara.

Jerinić je za BN TV rekao da je branio svoju zemlju.

„Priveden sam, nalazim se u Stanarima, branio sam svoju ličnu zemlju“, kazao je Jerinić.

Osim Borisa, priveden je i Stanko Jerinić.

„Policijski službenici Policijske stanice Stanari su, tokom pružanja asistencije radnicima Republičke uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske Područna jedinica Doboj na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, opština Stanari, oko 10 sati lišili slobode dva lica: B.J.iz Doboja i S.J. sa područja opštine Stanari, zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija“, saopšteno je iz CJB Doboj.

„Navedena lica su pružila pasivni otpor na način da su stali ispred radne mašine kako bi spriječili pristup na jednu od parcela. Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu sa daljim narušavanjem javnog reda i mira, isti su lišeni slobode“, stoji u saopštenju.

Uhapšeni su pušteni na slobodu u 11.50.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se