15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U TŠC pokazna vježba iz pružanja prve pomoći

ZVORNIK – Savjet učenika Tehničkog školskog centra u Karakaju i Opštinska organizacija Crvenog krsta danas su u ovoj školi realizovali pokaznu vježbu iz pružanja prve pomoći.

U izvođenju dvije pokazne vježbe „Ukazivanje prve pomoći povrjeđenima u saobraćajnoj nesreći“ i „ukazivanje prve pomoći povrijeđenima u požaru“ učestvovalo je 14 obučenih aktivista zvorničkog Crvenog krsta i 10 učenika škole.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić i direktor škole Goran Grujić istakli su veliki značaj današnje aktivnosti.

– Ovo je značajno za učenike i radnike jer u svakodnevnom životu uvjek postoji mogućnost dešavanja ovakvih i sličnih scenarija. Osposobljenost u pružanju prve pomoći je važna za sve učenike i zbog činjenice da svi nakon punoljetstva polažu ispite za vozače u okviru kojih imaju i polaganje prve pomoći – rekao je Grujić.

Mićićeva je naglasila i da se kroz ovakve i slične aktivnosti omasovljava pokret Crvenog krsta, a znanja prenose sa jednih učenika na druge.

Svi učenici i radnici  škole imali su priliku da gledaju vježbe na platou ispred škole. Grujić je napomenuo da je besplatan prevoz za članove Crvenog krsta obezbijedilo preduzeće „Drina trans“.

Ova akcija je jedna u nizu akcija u okviru saradnje Crvenog krsta Zvornik i Tehničkog školskog centra. Tradicionalne akcije su: dobrovoljno davanje krvi učenika i radnika škole i Ppikupljanje slatkiša i podjela paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se