9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

SZP: Dodik da podnese ostavku Dodik: Ne razumiju ni poslovice

BANJALUKA – Savez za promjene saopštio je u srijedu da predsjednik RS Milorad Dodik treba da podnese ostavku zbog prijetnji ministru inostranih poslova BiH i potpredsjedniku PDP-a Igoru Crnatku i grafita u Prijedoru kojima se poziva na ubistvo lidera SDS-a Mladena Bosića.

Dodik je izjavio da nikome nije prijetio, a pogotovo ne likvidacijom i ocijenio da je reakcija opozicije na njegovu izjavu o Crnatku izazvana isključivo frustracijom što im je propao još jedan plan nedemokratskog osvajanja vlasti.

U Savezu za promjene ističu da kada predsjednik RS u mafijaškom stilu putem javnog servisa poruči da će Crnatku osvetu servirati hladnu, on šalje poruku građanima da je takvo ponašanje dopustivo i da je logična posljedica poziv na ubistvo Bosića.

– Ovo pokazuje da je Dodikov režim iz faze verbalnih poziva na linč, progon i izopštenje funkcionera Saveza za promjene prešao u fazu kada je spreman svoje kritičare i fizički likvidirati – saopštio je Savez za promjene.

Dodik je istakao je da, za razliku od opozicije, nikada nije pomenuo nijednog člana porodice bilo kojeg političkog suparnika i da nema adekvatan komentar na farsu koju opozicija pokušava da stvori.

– Upravo su oni ti koju su za svake izbore verbalno maltretirali i šikanirali sve članove moje porodice. Čak ni moju djecu nisu štedjeli. Ni tada im nisam uzvratio – istakao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Kazao je da ga zasmijava reagovanje opozicije na njegovu izjavu u kojoj je govorio o Crnatku.

– Čime sam im prijetio? Kineskom poslovicom? I oni su svjesni da je narod prozreo njihovo sramno političko djelovanje, koje će završiti po principu još jedne poslovice – „Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada.“ S obzirom na to da oni nemaju kapacitet ni za razumijevanje obične poslovice, poštedjeću ih muke i reći im da to znači da su oni htjeli srušiti mene, a da će narod srušiti njih. Nema veće mafije od one koja zloupotrebljava institucije za političke obračune kao što to inače rade Bosić i njegovi istomišljenici – rekao je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se