20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Sahranjen mladić koji se ubio zbog ljubavi prema Muslimanki, djevojka našla drugoga?!

U Okolici kod Prnjavora, na groblju Raduljevac, rodbina i prijatelji na vječni počinak ispratili Predraga Dujakovića (34)

Na pravoslavnom groblju Raduljevac u Okolici nadomak Prnjavora u utorak je sahranjen Predrag Dujaković Peđa (34), koji je u noći između nedelje i ponedeljka pronađen obješen u potkrovlju porodične kuće. Policija je uz prisustvo dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Prnjavor obavila uviđaj, a u šturom saopštenju je navedeno da je digao ruku na sebe, ne navodeći motiv. Ipak, sumnja se da je razlog bila višegodišnja ljubav prema djevojci muslimanske vjere, koja zbog protivljenja roditelja nije mogla biti krunisana brakom.

Od pokojnika su se oprostili mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici. Od izvora upućenog u istragu, „Novosti“ saznaju da Dujaković nije ostavio oproštajno pismo, koje bi sasvim razriješilo dilemu oko motiva samoubistva. Međutim, njegovi poznanici i komšije su znali na kakvim je mukama ovaj mladi par.

– Pogotovo sada kada je došlo do tragedije, mnogi u Prnjavoru se prisjećaju da su se Peđa i N. Ć. (28) zavoljeli još prije više od 10 godina – kažu za naš list njihovi poznanici koji su željeli da ostanu anonimni. – Problem je u tome što na ljubav Srbina i Muslimanke, odnosno Bošnjakinje, njihovi roditelji nisu gledali blagonaklono.

Prema kazivanju naših sagovornika, njihova ljubav praktično je bila – polutajna! Ipak, mnogi stanovnici Prnjavora imali su prilike da ih zajedno vide na javnim mjestima.

– Viđali smo ih ne samo u nekom od kafića gdje je Peđa radio već i na, recimo, kupalištu reke Ukrine, u Kulašima – prisjećaju se šokirani Prnjavorčani.

„Novosti“ nezvanično saznaju da su znatno veći protivnici ove veze bili njeni roditelji, iz prigradskog naselja Konjuhovci.

– Žao nam je Peđe. Znamo da ga je ona godinama mnogo voljela, ali da svojim roditeljima nije smjela da ga pomene – kaže nam jedna od komšinica N. Ć. – Navodno, oni su je i po deset dana u kuću zatvarali, ne dozvolivši joj da izađe u grad u bojazni da se ne bi sastala sa njim.

Peđini roditelji, kako smo nezvanično saznali, nisu bili toliko protiv te veze da bi ga to nagnalo da digne ruku na sebe.

– Očito je, ipak, da su ljubavni jadi i čitava ta situacija teško uticali na njega, pa je postajao sve zamišljeniji i depresivniji – kažu poznanici. – O tome govori i činjenica da je prije dva mjeseca popio šaku tableta, pa su mu u poslednjem trenu život spasili ljekari u banjalučkom Kliničkom centru.

DJEVOJKA NAŠLA DRUGOG?

Kako „Novosti“ saznaju, jedan od stričeva Peđine djevojke N. Ć., u izjavi za sarajevski list, nije opovrgao dugogodišnju njihovu vezu, ali je izrazio uvjerenje da su prestali da se zabavljaju prije izvjesnog vremena. N. Ć. je u međuvremenu završila fakultet i, navodno, stupila u novu vezu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se