14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Putevi prohodni, u višim predjelima poledica

BANJALUKA – Većina puteva je prohodna, a zbog mraza moguća je poledica u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na auto-putu Glamočani-Čatrnja vozi se po suvom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Zbog mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica, na dionici Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćanja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/ zabranjeno je saobraćanje za vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora, zbog čega se saobračća jednom trakom.

Na istoj dionici, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu R-474, dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2, saobraćaj će zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, a na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova biće izmijenjen režim saobraćanja – 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila, a tokom vikenda i praznika neće se saobraćati.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinaturs“.

U FBiH nisu zabilježeni duži zastoji u saobraćanju, a vozi se po suvom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni, posebno na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na magistralnom putu M-5, Sarajevo tranzit, još uvijek je zabranjen prolaz za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse, a za vrijeme zabrane, ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se