15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Promocija Regionalnog kinološkog udruženja „Birač“

ZVORNIK – Sinoć je u Domu omladine održana promocija Regionalnog kinološkog udruženja „Birač“ sa sjedištem u Zvorniku, nakon čega je vršeno učlanjenje zainteresovanih Zvorničana.

Vladimir Stevanović, predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja „Birač“, istakao je da je Udruženje formirano u novembru 2015. godine, te da je sinoć, pored prezentovanja kinologije i udruženja, vršeno i učlanjenje zainteresovanih sugrađana.

– Ovaj događaj organizovali smo sa željom da predstavimo udruženje sugrađanima koji nemaju baš mnogo iskustva u kinologiji, da im predstavimo čime se kinologija bavi, koje su njene grane, da im ukažemo koja je uloga i koji su ciljevi našeg udruženja i da im poručimo da smo uvijek tu da im pomognemo. Kroz jedan promo-film sve to smo im prikazali i slikom – rekao je Stevanović.

Tokom promocije prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

– Želim da vas pozdravim u ime gradonačelnika Zvornika i svoje lično ime i da vam zaželim uspješan rad. Vaše prisustvo u ovolikom broju govori da se radi o jednom ozbiljnom udruženju čiji će rad lokalna zajednica pomagati i u narednom periodu – rekao je Ivanović.

Prisutnima se u ime Kinološkog saveza obratio i Radenko Božić, predsjednik Kinološkog udruženja Bijeljina i član Upravnog odbora Kinološkog saveza Republike Srpske koji im je obećao veliku podršku.

Stevanović je istakao da su ciljevi Udruženja omasovljenje, odnosno primanje novih članova, održavanje kinoloških manifestacija, edukativnih seminara, izložbi, pružanje pomoći i i podrške ljubiteljima pasa. On je dodao da će nastojati da podstiču rad i stvaranje što većeg broja odgajivačnica pasa.

Stevanović je najavio da će ove godine po prvi Zvornik biti domaćin velike Savezne izložbe pasa svih rasa sa gostima iz čitavog regiona, a što će biti odlična prilika za promociju kinologije i naše sredine.

Zahvalivši se Gradskoj upravi na ogromnoj podršci koju je pružila prilikom osnivanja Udruženja i pruža od početka rada, Stevanović je naglasio da će Udruženje, pored opštine Zvornik, djelovati i u opštinama Šekovići, Osmaci, Vlasenica i Milići, ali će pružiti svaku pomoć i kinolozima iz drugih opština.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se