20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

PEU Korak na Regionalnom dijalogu o zapošljavanju mladih

BIJELJINA – Predstavnik udruženja PEU „Korak“ iz Zvornika, Luka Trifković, učestvovao je danas na Regionalnom dijalogu o zapošljavanju mladih, koji je u Bijeljini organizovala Omladinska informativna organizacija Bosne i Hercegovine (OIA BiH), a u okviru Kampanje za veću zaposlenost mladih u BiH.

Dijalogu je prisustvovalo 15 predstavnika organizacija sa područja BiH, a „Korak“ je jedino udruženje iz Zvornika i regije koje je dobilo poziv i uzelo učešće na događaju. Trifković je tokom sastanka ostale učesnike upoznao sa problemima mladih Zvorničana uz poseban akcenat na gorući problem sve bržeg odseljavanja mladih iz Zvornika.

„Svakodnevno nam se javljaju mladi koji žele da učestvuju u nekim od naših aktivnosti i to nam daje naročit podsticaj za rad, jer smo fokusirani na to da mladim Zvorničanima ponudimo kvalitetan sadržaj. Trenutno pripremamo nekoliko projekata sa kojima ćemo ćemo pokušati da animiramo mlade u gradu“, izjavio je ovim povodom predsjednik udruženja Željko Vidaković i dodao da se „hitno mora stvoriti povoljniji socijalno-društveni ambijent u Zvorniku, jer odlazak mladih poprima kataklizmične razmjere, s obzirom da se nakon studija mali broj njih vraća u Zvornik“.

„Ukoliko se nastavi ovakav trend, Zvornik će se suočiti sa problemom nekonkurentnosti na tržištu rada, jer tamo gdje nema mladih i stručnih ljudi nema ni ozbiljnih investitora.“ zaključio je Vidaković.

U okviru Kampanje organizovaće se 15 regionalnih dijaloga širom BiH sa preko 400 ključnih aktera – predstavnicima lokalne vlasti, obrazovnih institucija i NVO sektora, a cilj je kreirati smjernice za povećanje zaposlenosti mladih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se