9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pavlović prebačen u bolnicu, advokat uložio žalbu na pritvor (VIDEO)

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, prebačen je iz pritvora u bijeljinsku bolnicu.

Advokat Miodrag Stojanović uložio je žalbu Sudu BiH na rješenje o određivanju pritvora za Pavlovića i još troje službenika banke. U obimnoj dokumentaciji priložen je i ugovor o kreditu iz 2007 godine, koji je javnosti juče predočio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Očekuje se da Sud BiH donese odluku po žalbi već iduće nedjelje. Slučaj Pavlović danima je u žiži javnosti. Nakon što su građani počeli da povlače svoje depozite iz banke, danas su se oglasile i stranke – prvo Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini, a potom i SDS.

Opasnost od bjekstva, mogućnost uticaja na svjedoke i saučesnike i bojazan da bi boravkom na slobodi mogao uništiti tragove, razlozi su koje je Sud naveo u rješenju o pritvoru. Žalba, koja je poslata Sudu BiH, negira postojanje osnova sumnje. Ugovor o kreditu iz 2007. godine, koji je za Tužilaštvo bio sporan, poslužiće kao jedan od argumenata za oslobađanje osumnjičenih.

– Mi se nadamo da će doprinijeti utvrđivanju pune istine i potvrđivanju, onoga o čemu smo govorili, da ne skrivamo ništa i da ne treba to fetišizirati i od tog praviti problem – kaže Stojanović, javlja RTRS.

Slučaj Pavlović izazvao je i stranačka reagovanja. Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić rekao je da tzv. Savez za promjene i SDS, naročito njegov lider Mladen Bosić, „nemaju osjećaj za javnu odgovornost i društvenu štetu koju nanose“.

– Јavna histerija koju su, uz pomoć Sipe, svojih mentora i dijela, uvijek krvožednog, političkog Sarajeva digli na Pavlović banku, progoneći predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, već je donijela velike štete za skoro hiljadu zaposlenih. Mnogi su povukli depozite iz banke, a postavlja se pitanje daljnjeg poslovanja sa javno obilježenom kompanijom. To su uvidjeli i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i SDS, pa daju mucava saopštenja o tome – ističe Vasić.

Da je indikativno što gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić već danima ćuti i ne oglašava se povodom hapšenja i pritvaranja Slobodana Pavlovića, smatra Gradski odbor SNSD-a, koji je u saopštenju za javnost postavio pitanje „da li Mićić ćuti kao gradonačelnik ili potpredsjednik stranke, čiji predsjednik Mladen Bosić aktivno učestvuje u političkom motivisanju Tužilaštva BiH i Sipe, posebno u predmetu ‘Pavlović banka'“.

– S obzirom da je gospodin Pavlović najveći dio svoje imovine uložio u Semberiju i Bijeljinu i s obzirom da u tim firmama i institucijama radi najveći broj ljudi, koji su porijeklom iz Bijeljine, nas čudi da nije do sada bilo saopštenja, odnosno komentara i, na kraju i stava o tome, s obzirom da je Mićo Mićić gradonačelnik grada Bijeljine i potpredsjednik Srpske demokratske stranke – kaže Siniša Maksimović, v.d. predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.

Nakon SNSD-a, oglasio se i SDS. Optužuju Agenciju za bankarstvo da je najodgovornija za stanje u bankarskom sektoru. Očekuju od pravosudnih organa da ispitaju sve činjenice, a građane Semberije i privredne subjekte pozivaju da nastave poslovanje sa Pavlović bankom.

– Događanja oko Pavlović banke mogu dovesti i tu banku u poteškoće zbog povećanog povlačenja depozita, a odgovornost za to snose oni koji su doveli u pitanje kredibilitet banke, čineći nezakonite radnje. Pavlović banka i dalje je najznačajniji partner grada Bijeljine i nema potrebe da građani reaguju impulsivno, jer je njeno poslovanje stabilno i likvidno. Grad Bijeljina sarađuje sa Pavlović bankom kao i do sada – saopšteno je iz SDS-a.

U organizaciji mjesnih zajednica Popovi u Srpskoj i Badovinci u Srbiji, koje spaja Pavlovića most na Drini, u subotu će biti održan skup podrške vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i uhapšenim službenicima banke.

cqS3JZi-FfM

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se