1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Oprez – mokri kolovozi i poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća po mokrim i vlažnim kolovozima, a zbog moguće poledice vozačima se savjetuje oprez.

Mraz i niska temperatura pogoduju formiranju poledice, najviše u planinskim predjelima, na mostovima i nadvožnjacima, dok na području Han Pijeska i prevoja Han Pogled na kolovozu ima zaostalog snijega, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Zbog jakog vjetra i snježnih smetova regionalni put Klanci-Ulog neprohodan je, a na putnom pravcu Gacko-Tjentište moguće su mećave i manji snježni nanosi.

Na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača-Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Trnovo-Miljevina-Brod na Drini vozačima savjetuju oprez zbog odrona kamenja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije u okviru izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine će svakog dana osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova, biti izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice-Prnjavor /Naseobina Lišnja/.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionici Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćanja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na ovoj dionici, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu R-474, dionica Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, saobraćaj će zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476 u Vijačanima, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, nakon poboljšanja uslova saobraćanja, moguć je prolaz za autobuse M3 klase i vozila koja nisu teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaza za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, a zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ Zvornik.

U FBiH kolovoz je pretežno mokar i vlažan, zbog čega je moguća poledica, posebno u višim predjelima.

Odroni su mogući na putevima Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se