20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Odbijen zahtjev SNSD-a u vezi sa mehanizmom koordinacije

SARAJEVO – Klub poslanika SNSD-a zatražio je da se u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrsti informacija Savjeta ministara o načinu donošenja odluke o sistemu koordinacije u procesu evropskih integracija BiH, ali ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova poslanika.

„Javnost je u proteklih nekoliko dana imala priliku da čuje različite informacije o tome na koji je način Savjet ministara donio odluku“, rekao je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac obrazlažući zahtjev za uvrštavanje nove tačke u dnevni red sjednice Predstavničkog doma.

Košarac je podsjetio da su mediji objavili informaciju da je odluku o mehanizmu koordinacije Savjet ministara donio na sjednici 26. januara, ali da predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić nije o tome informisao Predstavnički dom na sjednici 3. februara.

„Ne ulazeći u meritum odluke mislim da je parlament mjesto gdje bi svi poslanici trebalo da budu informisani na koji način Savjet ministara odnosi odluke“, rekao je Košarac ocjenjujući da je odluka o mehanizmu koordinacije bitna za BiH i ukupne odnose na unutrašnjem planu.

Prema Košarčevim riječima, manipulacije i nedostatak informacija nisu saveznici za kreiranje dobrih odnosa u BiH.

„Bilo bi jako važno zbog odnosa u budućnosti da Savjet ministara informiše Predstavnički dom o načinu kako je donijeta odluka o mehanizmu koordinacije – gdje je i kada održana sjednica, kako su glasali ministri iz Republike Srpske. Mislim da je to naše elementarno pravo“, rekao je Košarac.

Za uvrštavanje ove tačke u dnevni red Predstavničkog doma glasalo je 15, protiv je bilo 18 i uzdržano pet poslanika.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se