20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Najveće živo biće koje je hodalo Zemljom (video)

Bi Bi Si je napravio fascinantni video u kom imamo priliku da se „uživo“ sretnemo sa najvećim živim bićem koje je ikad hodalo planetom Zemljom, titanosaurusom, najvećom vrstom dinosaurusa.

Proslavljeni britanski naučnik i TV autor Dejvid Atenborou pojavljuje se u novom videu Bi Bi Sija u kojem se susreće sa titanosaurusom.

Titanosaurus je bio dug ukupno 37 metara, a težio je 70 tona, kao deset afričkih slonova. Zemljom je hodao prije skoro 100 miliona godina.

Stojeći na platformi, Atenborou najavljuje titanosaurusa koji dolazi iz mraka, upoznajući gledaoce sa ovom fascinantnom vrstom. U trenutku kad počne da govori o njegovom skeletu, tijelo dinosaurusa postaje providno kako bi se što lakše uočila struktura kostiju.

Ovaj video je jedan od najboljih primjera toga kako virtuelna realnost može napraviti revoluciju u obrazovanju i procesu učenja u vrlo bliskoj budućnosti.

Ono po čemu je video specifičan jeste što nam nudi „360 stepeni“ opciju (u gornjem, lijevom uglu videa) uz pomoć koje dinosaurusa možete pogledati iz svih uglova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se