8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Nabujala Drina devet dana krije tijelo utopljenika

Veliki vodostaj Drine usporio je potragu za Ljubišom Simeunovićem iz Bajine Bašte koga je prošlog četvrtka najvjerovatnije odnijela nabujala rijeka.

Ovaj sedamdesetogodišnjak nestao je prije devet dana, a njegov automobil pronađen ispod brane jezera u Perućcu, nekoliko kilometara uzvodno Drinom od Bajine Bašte, usmjerio je potragu ka rijeci. Još uvijek je nepoznanica da li je sam skočio u vodu ili se slučajno otisnuo u rijeku.

– Znam Ljubišu kao čestitog čovjeka. Priča se da je izvršio samoubistvo, ali ne vidim ni jedan razlog zbog koga bi on mogao da digne ruku na sebe i izabere tako surovu smrt – priča mjPotraga za utopljenikom kod Bajine Bašte (1)eštanin Bajine Bašte, poznanik porodice Simeunović.

Nekoliko dana za Ljubišom su virovima i obalama Drine tragali ronioci žandarmerije, vatrogasci, policija, mještani… Uz pretpostavku da bi brzaci tijelo utopljenika mogli da nasukaju u granje, pretražena je lijeva strana rijeke koja pripada Bosni.

– Pretražen je potez od Perućca do Bačevaca, gotovo 30 kilometara. Drina je ćudljiva i specifična rijeka, nema pravila kada odnese čovjeka, nekad se dešavalo da utopljenika nađemo 10 metara od mjesta gdje je nestao, a nekad i 20 kilometara nizvodno. Puno je podvodnog rastinja koji može da kamuflira leš, – priča izvor „Blica“ upućen u potragu koju otežava veliki vodostaj Drine uslovljen naglim prilivom vode iz Crne Gore.

Čim opadne nivo rijeke, kažu u Bajinoj Bašti, tražiteljima će se ponovo pridružiti ronioci Žandamerije, piše Blic.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se