-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Modni detalj svake žene: Samostojeće čarape u raznim dezenima (foto)

Samostojeće čarape ženama su sve češći dio odjevne kombinacije. Bila ta kombinacija svečana i glamurozna poput vjenčanja, maturske večeri ili večernjeg izlaska, ili jednostavna kao styling za svaki dan.

Napravljene su od elastične vrste najlona. Vrh im seže do bedra, stoga je razumljivo da trebaju biti nečim pričvršćene. Samostalno stoje i ne padaju zahvaljujući traci na vrhu čarape. Najčešće je to tanka gumena traka, a na njoj zanimljiv uzorak, uglavnom čipkast. Idealne su za duge ili poluduge suknje i haljine. Vizualno produžuju nogu, čine je čvršćom i zategnutijom. Takav učinak imaju posebno crne, jednako kao i modeli mrežastih čarapa.

Na samom početku proizvodnje čarapa, tačnije već tridesetih godina 16. vijeka, čarape su se nosile jedino pomoću podvezica. One bez podvezica počele su se proizvoditi i prodavati tek godinama kasnije.

Iako su dosta jednostavne za primjenu i nošenje, većina žena ipak ih ne nosi često. Najviše ih oblače povodom vjenčanja kada imaju duge haljine, a ne odgovara im cijelu noć imati klasične najlonke. Što se tiče svakodnevnih aktivnosti, često su vidljive kod nošenja hlača, kratkih i dugih, pa većina žena ipak više bira najlonke.

Nisu dobre za cirkulaciju krvi jer im gornji kraj čarape često zna biti neelastičan i preuzak. Upravo zbog toga je poželjno birati bolje i kvalitetnije čarape, čak ako to znači da ćete morati izdvojiti malo više novaca. Ne griju koliko klasične najlonke pa su pogodnije u ljetnim danima.

Uprkos ovim nedostacima, samostojeće su čarape higijenski prihvatljivije jer nemaju izravan doticaj s preponama, što zaustavlja širenje bakterija i mikroorganizama uzrokovanih vlagom i vrućinom.

Samostojeće čarape privlačnog su oblika i izgleda, što svaku ženu koja ih nosi čini zavodljivijom i senzualnijom. Djeluju otmjeno i vizualno su najprivlačniji model. Mogu se lako nabaviti. Dostupne su u gotovo svakoj boljoj trgovini donjeg rublja, a proizvode se u raznim bojama i modelima, piše Savjetnica.com,

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se