10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Mladić presječen napola na samrti molio ljekare da uzmu njegove organe

Indijski mladić koji je presječen napola u bizarnoj saobraćajnoj nesreći u utorak ujutru, na samrti je molio spasioce i ljekare u bolnici da uzmu njegove organe i presade ih onima kojima su potrebni.

Hariš Nandžapa (23) je smrtno povređen kada je kamion na lokalnom putu u Indiji udario njegov motocikl, a zatim ga pregazio, izvještava „Tajms of Indija“. Preminuo je nekoliko minuta po dolasku u bolnicu, a ljekari su uspjeli da spasu samo njegove oči za presađivanje.

Nandžapi se vraćao kući posle glasanja na lokalnim izborima, kada se tragedija dogodila. Kamion natovaren vrećama šećera je pokušao da ga pretekne, ali se „očešao“ o njegov motocikl. Nesrećni mladić je podletio pod točkove koji su ga bukvalno presjekli na dva dijela.

Nandžapi je nekoliko minuta ležao tako u krvi, gledajući donju polovinu svog tijela koju je udarac odbacio nekoliko metara. Preklinjao je za pomoć dok su automobili prolazili pored njega. Neki prolaznici au ga snimili, odnosno gornju polovinu njegovog tijela, dok je mahao rukama, a drugi su pozvali policiju i hitnu pomoć.

– Dvoje ambulantnih kola je stiglo na mjesto nesreće u roku od 7-8 minuta. Povrijeđeni je hitno prebačen u najbližu bolnicu, gdje je preminuo posle nekoliko minuta – izjavio je predstavnik lokalnih vlasti.

Vozač kamiona je uhapšen i okrivljen za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

– Uzeli smo Nandžapijeve oči za dalje presađivanje. Nevjerovatno je da je čovjek, koji je bio presječen na dva dijela i tako ležao na asfaltu, bio sposoban da jasno rasuđuje i donosi odluke. Nije imao povrede glave jer je nosio kacigu – izjavio je dr Budžang Šeti, direktor bolnice.

Njegov kolega, dr Adžit Benedikt Rajan, ocijenio je da je nesrećni mladić „herojski mislio na doniranje organa da bi pomogao drugima, iako je ležao nasred puta“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se