18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Met ismijao Leonarda: Filmovi se mogu snimiti i na lakši način!

Leonardo, Met Dejmon ti ima nešto za reći.

Leonardo DiKaprio ovih se dana nada Oskaru, ali i žali na uslove u kojima je snimio film “The Revenant”, koji mu je i donio ovogodišnju nominaciju.

Radilo se o tome da se snimanje odužilo čak nekoliko mjeseci, a ekipa se morala nositi s hladnim uslovima te činjenicom da sve treba biti snimljeno na prirodnom svjetlu.

Leonardova tužna ispovijest tako je stigla i do glumca Meta Dejmona, koji je takođe ove godine nominovan za glavnu mušku ulogu u filmu “The Martian” i koji se odlučio malo našaliti na Leov račun.

“Svaku veče u 6 sati, truba je označila kraj snimanja, a ja i Ridley Scott smo otišli na večeru. To je način kako se radi film, koji smo čak završili i ranije te smo uštedjeli 2 miliona dolara. I Leo, nije nam uopšte bilo hladno. Postoji još načina da se snimi film”, rekao je Met na dodjeli Director’s Guild nagrada.

Leonardo i njegova ekipa su se nasmijali šali, ali vjerujemo kako su pomalo i umirali iznutra.

Leonardov film snimao se nešto više od godinu dana, koštao je 135 miliona dolara, a na kino blagajnama je zaradio više od 300 milona dolara. “The Martian” se snimao 70 dana, koštao je 70, a zaradio je preko 605 miliona dolara.

A hoće li ko od glavnih aktera ove priče uskoro kući ponijeti “zlatni kipić”, ostaje nam pričekati do 28. februara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se