14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

LE: Valensija prva ekipa koja je postigla pet golova u prvom poluvremenu

Fudbaleri Valensije u četvrtak uveče ušli su u istoriju Lige Evrope. Naime, postali su prva ekipa koja je postigla pet golova u prvom poluvremenu ovog evropskog takmičenja. Španski tim je u prvom ogledu šesnaestine finala deklasirao bečki Rapid sa 6:0, a nakon svega 35 minuta vodio je sa 5:0.

Utakmica na „Mestalji“ bila je veoma neobična. Osim spomenutog novog rekorda, izjednačen je još jedan koji je držala Steaua iz Bukurešta. Taj rekord tiče se najubjedljivije pobjede u Ligi Evrope rezultatom 6:0, koju je ostvarila prošle sezone u grupnoj fazi protiv danskog Aalborga.

Uz sve to, fudbaleri Valencie su svom treneru Englezu Geriju Nevilu podarili veliki trijumf na njegov 41. rođendan, i to nakon što je do prošlog vikenda bio pred otkazom. Onda su ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu pod njegovim vodstvom preokretom protiv Betisa (2:1), a sada su odigrali fenonenalnu utakmicu u Ligi Evrope.

„Očigledno je da je ovaj rezultat doveo do moje najbolje večeri u Valensiji. Međutim, nikada nisam slavio pobjede koje su na pola puta. Imamo i revanš, tako da ne smije biti opuštanja. Nadam se da smo krenuli sa pozitivnim nizom, mada je o tome uvijek opasno razmišljati“, kazao je Nevil.

Golove za Valensiju protiv Rapida, za koji je bh. reprezentativac Srđan Grahovac odigrao 45 minuta, postigli su Santi Mina u četvrtoj i 25., Daniel Pareho u desetoj, Alvaro Negredo u 29., Andre Gomes u 35. i Rodrigo u 89. minuti. Revanš ogled između Rapida i Valensije igraće se 25. februara na Ernst Happel stadionu u Beču.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se