8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Iz škole otišao u smrt

BUGOJNO – Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo da li se maloljetni Šefko Hodžić (16) koji je pronađen mrtav ispred ruševne zgrade nekadašnje „Plave bolnice“ u Bugojnu ubio ili je u pitanju nešto drugo.

Maloljetnik je pronađen mrtav u ponedjeljak, 22. februara, oko 22 časa. Pretpostavlja se da je počinio samoubistvo skokom sa „Plave bolnice“.

Policija je juče ispitivala njegove poznanike i prijatelje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja i istinu.

– Najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. U toku su istražne radnje i saslušanje pojedinih lica. Dosadašnja istraga je pokazala kako nema elemenata krivičnog djela. O motivima ne možemo govoriti – rečeno je u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

Šefka je zajedno sa pripadnicima policije pronašao njegov otac koji je ranije oko 18 časova prijavio nestanak. Na licu mjesta bio je i ljekar mrtvozornik koji je konstatovao smrt, a naložena je i obdukcija tijela nakon koje će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Izvor blizak istrazi je kazao da je dječakov otac nakon nekoliko časova od prijave nestanka sam došao u policiju i kazao da je dobio informacije da je njegov sin stradao kod ruševne zgade „Plave bolnice“.

Nastradali dječak je viđen po danu u jednom kafiću u Bugojnu gdje bio s djevojkom. Njegovi prijatelji su rekli da se njemu svaki trag izgubio nakon nastave u prvoj smjeni na putu od škole do internata u kojem je živio. Šefko Hodžić je rodom iz Glamoča, a u Bugojnu je išao u prvi razred Tehničke Građevinske škole. Boravio je u Đačkom internatu „Sultan Ahmed „- Bugojno.

Stanovnici Bugojna u šoku su primili vijest o smrti ovog dječaka. Oni su kivni i na gradske vlasti koje su se godinama mijenjale a nikada nisu završile izgradnju „Plave bolnice“, sa koje je navodno Šefko skočio u smrt.

Roditelji dječaka su nakon njegove smrti navodno izjavili da je on trpio i vršnjačko nasilje u školi koju je pohađao, piše Glas Srpske.

„FEJSBUK“

Prijatelji i poznanici Šefke Hodžića juče su na društvenoj mreži „Fejsbuk“ formirali grupu u kojoj mnogi vršnjaci i prijatelji iz Bugojna, okoline, BiH i svijeta izrazili žaljenje zbog njegove tragične smrti. Grupa na poznatoj društvenoj mreži nazvana je „R.I.P Š.H“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se