23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradska uprava i „Naša radost“ realizuju pripremna odjeljenja po mjesnim zajednicama

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik i Dječiji vrtić „Naša radost“ realizovaće i ove godine projekat pripremnih odjeljenja po mjesnim zajednicama, s tim da će ove godine za djecu udaljenu od škole biti obezbjeđen i prevoz.

Po riječima direktora „Naše radosti“, Vukomira Stankovića, biće formirano 15 odjeljenja, odnosno 5 više nego prošle godine, čime će biti obuhvaćeno oko 80 odsto predškolske djece.

– Namjera i želja nam je da obuhvatimo sva sela, od Drinjače do Lokanja, odnosno gdje god imamo više od 10 djece i gdje se može formirati jedna vrtićka grupa. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansiraće rad četiri pripremna odjeljenja, dok će rad ostalih finansirati budžet Grada Zvornik, tako da će za roditelje biti sve besplatno. Mi ćemo obezbjediti vaspitače i didaktički materijal, dok će pripremna odjeljenja raditi u školama i to u učionicama za prvačiće. Budžet grada Zvornik obezbjediće i prevoz za djecu tamo gdje su škole prilično daleko – rekao je Stanković.

Pripremna odjeljenja, pored četiri na području Zvornika, radiće u Kiseljaku, Branjevu, Skočiću, Tršiću, Karakaju (za djecu iz Čelopeka, Ulica, Ekonomije i Karakaja), Roćeviću, Oraovcu, Križevićima, Petkovcima (za djecu iz Cera i Petkovaca), Pilici (za djecu iz Lokanja i Pilice) i Kozluku, dok još nije izvesno za Drinjaču (gdje bi išla i djeca iz Zelinja i Kamenice).

Pripremna odjeljenja radiće od prvog ponedeljka u martu do 31.maja.

– Ovoliki broj odjeljenja po selima i dostupnost vrtića svoj djeci na teritoriji Grada Zvornik omogućila nam je, prije svega, Gradska uprava koja nam pruža svu moguću podršku, kakve nema ni u jednom drugom gradu u Republici Srpskoj – istakao je Stanković.

Ukupan broj djece biće pioznat sa početkom rada pripremnih odjeljenja, jer je konkurs još uvijek otvoren.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se