20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Džudisti „Srpskog sokola“ uspješni na dva turnira

ZVORNIK – U subotu, 27. februara, u Trebinju je održan 6. Međunarodni džudo turnir „Miloš Mrdić“ na kome je Džudo klub „Srpski soko“ učestvovali sa 51 takmičarem i osvojili 23 medalje od čega 6 zlatnih, 5 srebrnih i 12 bronzanih.

U uzrasnoj kategoriji kadeta prvo mjesto su osvojili Borisav Mirković i Milan Bjelica, drugo mjesto Slađana Erić, a treće Dario Kalajdžić.

U kategoriji starijih pionira zlatom se okitila Anastasija Krsmanović, srebrom Milica Stojaković i Dragoslav Jović, a bronzanom medaljom Ilija Jović, Andrea Savić, Staša Ivanović i Nikolina Popović.

U kategoriji mlađih pionira prva je bila Viktorija Džinić, drugo Tamara Todorović i Magdalena Zekić, a treće Danijel Gavrić, Anđela Sprečaković i Anđela Stevanović.

U kategoriji poletaraca prvo mjesto pripalo je Sandri Popović i Ivi Erdelić, a treće Nikolini Džinić, Snežani Savić, Vukašinu Vukotić, Radetu Pantić.

Drugog dana proteklog vikenda, u nedelju, 28. februara, u Rumi je održan Međunarodni turnig „Ruma open“ na kome je učestvovalo 10 džudista zvorničkog „Srpskog sokola“ koji su osvojili 6 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Stefan Radivojević i Nikola Radivojević, srebrnu Luka Milić i bronzane medalje David Bogićević, Iva Erdelić i Dejan Erdelić. Iva i Dejan su nastupali i dan ranije u Trebinju, a Iva se i sa tog turnira vratila sa zlatnom medaljom.

Takođe, od ostalih četiri takmičara njih čak tri imali su takođe šansu da osvoje medalju, ali su je izgubili u borbi za treće mjesto i osvojili su peta mjesta.

Treneri koji su vodili džudiste Ognjen Pavlović, Dalibor Bošković i Igor Kikić izuzetno su zadovoljni postignutim rezultatima.

Predsjednik Džudo kluba „Srpski soko“ Dragan Božović rekao je da su od početka godine održana tri međunarodna turnira i da predstavljaju dio priprema za državna prvenstva koja će biti održana krajem marta i početkom aprila na Palama i u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se