9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Dodik: Srbija – matična zemlja srpskog naroda

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gdje živjeli, okuplja u ljubavi prema njoj.

Dodik je nakon svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije u Banjaluci čestitao građanima Srbije ovaj praznik, i poželio Srbiji mnogo uspjeha na svim poljima, poručivši da ga i Srpska proslavlja sa radošću.

„Veliki nam je dar koncert ansambla `Kolo`, koji njeguje najljepše igre sa prostora Balkana“, rekao je sinoć Dodik.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Srbija danas moderna evropska zemlja i da je 15. februar najvažniji datum u modernoj istoriji Srbije, jer se njim proslavljaju i državnost i ustavnost i identitet Srbije.

„Mislim da je ova svečanost bolja od svake političke priče i u Banjaluci smo pokazali najbolje što Srbije ima“, istakao je Nikolić.

Izvršni direktor kompanije „M:tel“ Đorđe Mišić rekao je da je pokroviteljstvo ove manifestacije i obaveza ove kompanije.

„Mi, kao kompanija koja je dobila priznanje za svoju društvenu odgovornost, podržavamo ne samo ono što je održano u organizaciji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, nego i veći deo manifestacije i uvek ćemo biti tu za sve što organizuje konzulat“, rekao je Mišić.

Nastupom Državnog ansambla narodnih igara i pjesama Srbije „Kolo“ u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci obilježio je Dan državnosti Srbije – Sretenje.

Svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije prisustvovali su i premijer Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, te kulturnog i javnog života.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se