15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Carinik poginuo vraćajući se sa vikendice

VIŠEGRAD – Tijelo carinika Nedžada Efendića (54) iz Goražda, koji je nestao prošle sedmice, izvučeno je juče u njegovom „mercedesu“ iz jezera Hidroelektrane „Višegrad“ na Drini u mjestu Međeđa kod tog grada.

Kako saznajemo, Efendić je upravljajući pomenutim vozilom u jezero sletio u četvrtak u večernjim časovima kada se vraćao sa vikendice u Polimlju. Tamo je navodno otišao u četvrtak ujutro kako bi popravio štetu koju mu je vjetar nanio na imanju.

Porodica je, nakon što se Efendić toga dana uveče nije vratio kući, niti javljao na mobilni telefon, prijavila njegov nestanak i za njim počela potragu.

Tokom pretraživanja terena u blizini puta Ustiprača – Višegrad, kuda se Efendić kretao, neko od rodbine i prijatelja primijetio je tragove, polomljen saobraćajni znak pored puta i registarsku oznaku vozila, što im je ukazalo na saobraćajnu nesreću.

– Detaljnijim pregledom sumnjivog dijela puta primijećena je i mrlja od ulja u jezeru hidroelektrane, zbog čega se posumnjalo da je neko vozilom sletio u jezero – kazao je izvor „Glasa Srpske“.

Dodao je da je nakon dva dana i jedan od carinika iz Višegrada prijavio policiji u tom gradu da sumnja da je u jezero hidroelektrane u Međeđi sletjelo vozilo.

Policija je izašla na lice mjesta, gdje je u jezeru na dubini od dva metra uočeno vozilo.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, potvrdili su da je juče iz jezera u Međeđi kod Višegrada izvučeno vozilo „mercedes“ u kojem je bio leš N. E. iz Goražda.

– Policija je nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće – kazali su u CJB Istočno Sarajevo. Dodali su da je naređena obdukcija tijela, kao i vještačenje vozila.

Prema riječima očevidaca koji su juče bili na licu mjesta kada je vozilo izvučeno iz jezera, na prvi pogled ništa nije ukazivalo da se u dubini vode nalazi automobil.

– „Mercedes“ karavan nije se ni vidio iz vode. Valjda su se samo na površini pojavili tragovi od ulja, kao i tragovi na putu, zbog čega su angažovani ronioci MUP-a RS da ispitaju teren – kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime. Dodao je da je automobil iz vode izvučen specijalnom dizalicom koja je došla iz Goražda.

Efendić je radio kao šef carine na graničnom prelazu Vardište kod Višegrada, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se