12 C
Zvornik
19. април 2024.

Božiće izbacuju na ulicu početkom marta

BRATUNAC – Osnovni sud iz Srebrenice obavijestio je Markicu Božića iz Bratunca da će 3. marta biti iseljen iz kuće u kojoj živi s porodicom, ako sudu najkasnije do 29. februara ne dostavi ključeve od kuće, koji će biti predati Rušveti Nuhanović i njenoj djeci.

Božić je obaviješten i da protiv ovog zaključka suda nije dozvoljen pravni lijek te da će iseljenje izvršiti sudski izvršilac, uz asistenciju Regionalnog centra sudske policije iz Bijeljine i angažovanje trećih lica za potrebe vršenja fizičkih poslova.

Dušanka Božić, supruga teško bolesnog Markice, rekla je da njena porodica neće dobrovoljno napustiti kuću koju su kupili od Omera Mujčića 2004. godine.

– Mi smo žrtva prevare. Sačekaćemo da nas izbace na ulicu – rekla je Dušanka, koja je podsjetila da su ona i njen muž prodali imanje u Hadžićima da bi kupili i obnovili kuću u Bratuncu. Pritisnut teškom situacijom Markica je zbog posljedica moždanog udara ostao vezan za postelju.

Dušanka je podsjetila da su njihove komšije spriječile sudske izvršioce da ih isele iz kuće 1. februara ove godine.

Ona tvrdi da je Osnovni sud dodijelio kuću Nuhanovićima bez ijednog materijalnog dokaza da je Rušvetin pokojni muž Alija prije rata kupio istu kuću od Mujčića.

– Oni su navodno vlasništvo dokazali na osnovu izjava lažnih svjedoka – tvrdi Dušanka i ističe da ­je na uvidu rješenje koje je Markica dobio 12. januara ove godine od Republičke geodetske uprave, a kojim se poništava rješenje o uknjižbi sporne imovine u korist Rušvete Nuhanović i njene djece, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se