15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

BiH danas predaje aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović predaće u Briselu u ime BiH zahtjev za članstvo u EU ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kundersu.

Svečana ceremonija predaje zahtjeva za članstvo u EU holandskom predsjedništvu Savjeta EU zakazana je za 9.00 časova u zgradi Savjeta, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Svečanosti će prisustvovati visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Nakon svečane ceremonije, u 9.30 časova planirane su izjave za medije.

Čović će se u 10.00 časova susresti sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH imaće u 16.30 časova sastanak sa Hanom, a za 16.45 časova planirane su zajedničke izjave dvojice sagovornika.

U 18.00 časova Čović će se susresti s predsjednikom EPP-a Žozefom Dolom, a za 18.45 časova planiran je susret sa poslanicima Evropskog parlamenta Kristijanom Dan Predom, Andrejem Plenkovićem, Toninom Piculom, Dubravkom Šuicom, Davorom Ivom Stierom i Jozom Radošem.

Čović će u 19.30 časova prisustvovati prijemu povodom formalne predaje zahtjeva za članstvo u EU. Domaćini prijema su hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se