18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Baka monstrum još dva mjeseca iza brave

DOBOJ – Vojkana Bogojević iz Trnjana kod Doboja, osumnjičena za ubistvo dvoje djece svoje mentalno zaostale kćerke Sanje (26), ostaće još dva mjeseca u pritvoru.

Tako je odlučio dobojski Okružni sud. Produžen je pritvor Vidu Jankoviću i Žarku Cvijetiću iz Modriče te Radi Bogojeviću iz Doboja koje policija tereti za obljubu mentalno bolesne Sanje, odnosno da su očevi njene djece koju su ona i njena majka ubile, piše Glas Srpske.

Skeletni ostaci dvoje novorođenčadi koje je usmrtila Vojkana su pronađeni, dok ostaci trećeg novorođenčeta koje je usmrtila majka Sanja još nisu pronađeni.

U dobojskom Okružnom tužilaštvu su kazali da istraga u ovom slučaju nije još završena zbog čega ne mogu da govore detalje.

– Pronađeni skeletni ostaci za koje je obdukcijom utvrđeno da su ostaci novorođenčadi poslati su na DNK analizu. O drugim istražnim radnjama ne možemo govoriti zbog zaštite istrage – kazali su u tužilaštvu.

Slučaj trostrukog ubistva novorođenčadi otkriven je krajem januara kada su uhapšeni osumnjičeni. Mentalno zaostala majka novorođenčadi Sanja Bogojević od tada je smještena u zdravstvenu ustanovu, dok su osumnjičena baka i očevi djece završili iza rešetaka.

Prema dosadašnjoj istrazi, najviše je zakazao Centar za socijalni rad Doboj. Vojkana Bogojević se još 2010. godine, kada je Sanja prvi put ostala trudna, obraćala ovom centru. Nažalost, tada joj iz ove ustanove nisu pružili nikakvu pomoć i ona je prepuštena sama sebi. Ove tvrdnje nakon hapšenja iznio je Vojkanin advokat Branko Ristić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se