8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Ambasadorka Kormak posjetila Zvornik

ZVORNIK – Grad Zvornik juče je posjetila Njena ekselencija ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Kormak koja se sastala sa v.d. gradonanačelnika Zvornika Zoranom Stevanovićem. Ambasadorka i prvi čovjek Grada Zvornik razgovarali su o aktuelnim temama, a tokom susreta gradonačelnik je poručio da je Zvornik otvorena sredina u kojoj je svako ko želi da živi i stvara dobrodošao.

– Mi smo danas počastvovati gostovanjem Njene ekselencije ambasadorke SAD u BiH. Proveli smo više od sat vremena u, rekao bih, srdačnom razgovoru gdje smo se dotakli svih aktuelnih tema iz naše lokalne zajednice. Pričali smo i o trenutnoj situaciji u Zvorniku, privrednoj, ekonomskoj, političkoj i bezbjednosnoj, razgovarali smo i o situaciji nakon prošlogodišnjeg terorističkog akta ovdje u Zvorniku. Mislim da su utisci koje će ambasadorka SAD ponijeti iz Zvornika pozitivni i da će nakon razgovora sa našim sugrađanima koji je planiran odmah nakon našeg susreta vidjeti da je Zvornik jedna otvorena, zdrava sredina u koju je svako ko želi da živi, da stvara i da investira dobrodošao – istakao je Stevanović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Stevanović je ocijenio da je bezbjednosna situacija u gradu dobra, da duže vrijeme nema nikakvih incidenata, te da smatra da ih neće biti ni u budućem vremenu, jer su svi svjesni da bez mirnog života, poštovanja svojih komšija, svojih prijatelja i sugrađana nikome ne može biti dobro.

Ambasadorka Kormak u skladu sa ranije najavljenim protokolom nije davala izjave za medije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se