5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvorničani osvojili dva srebrna priznanja u Sloveniji

Osam godina nastupaju na Sajmu turizma

ZVORNIK – Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ osvojili su dva srebrna priznanja na Sajmu turizma koji je održan u Ljubljani za projekte „Grkinja“ i „Lovnica“. Direktorica škole Biljana Pisić kaže da je ovo nastavak pozitivnog predstavljanja škole u inostranstvu, kao i uspješnih nastupa na Sajmu turizma gdje su prisutni od 2007. godine.

– Mi već osam godina učestvujemo na ovom takmičenju. I ove godine smo se predstavili sa dva projekta koje su radili naši učenici sa profesoricama Bojanom Dragutinović i Radom Tomić. Treba istaći da smo na takmičenju bili jedina škola iz BiH – kaže Pisićeva i dodaje da je na ovogodišnjem Sajmu turizma u Ljubljani učestvovalo 48 škola iz Srbije, Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH čim je ovaj uspjeh još značajniji.

Pored takmičenja na Sajmu, učenici i profesori SŠC „Petar Kočić“ boraviće u studijskoj posjeti srednjoj školi „Srečko Kosovel“ iz Sežane, sa kojima, takođe, imaju saradnju i uzvratne posjete od 2007. godine. Delegacije škole iz Sežane nedavno je bila gost u Zvorniku. Grupa učenika i profesora iz Zvornika će obići srednju školu u Sežani, učestvovati na sportskim takmičenjima, te posjetiti Portorož, Trst, Kopar i Porto Pikolo.

Z.K.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se