5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Željko Inđić, policajac pljačkaš iz Bratunca: Okaljao sam uniformu i čast svih pripadnika MUP-a RS

BANJALUKA – Pripadnik Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, Željko Inđić, jedan od osumnjičenih za oružanu pljačku blindiranog kombija „Sector securityja“ na autoputu Banjaluka-Gradiška, uputio je javno izvinjenje zbog toga što je, kako je naveo, „okaljao, kako uniformu koju nosi, tako i čast svih pripadnika MUP-a RS.“

„Želim da se javno izvinim svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske zbog događaja koji je potresao, kako građane Republike Srpske, tako i sve pripadnike MUP-a Republike Srpske“, naveo je Inđić u pisanoj izjavi koja je u posjedu Srne.

Inđić ističe da kao pripadnik Specijalne jedinice policije MUP-a RS i činjenice da je učestvovao u krivičnom djelu organizovani kriminal iz Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo osjeća neizmjernu sramotu i kajanje koje je veoma teško opisati ovog momenta.

„Osjećam sramotu, posebno u odnosu na moje kolege, zato što sam okaljao, kako uniformu koju nose, tako i čast svh pripadnika MUP-a RS. Znam da ovim izvinjenjem ne mogu vratiti povjerenje ni kolega, niti građana, niti mogu sebe opravdati zbog svojih postupaka, ali sam osjećao moralnu potrebu da se izvinim“, naveo je Inđić.

Pljačka blindiranog vozila kompanije „Sector securityja“ dogodila se 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani. U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač „zolja“ ranjen je zaštitar.

Inđić i pripadnik Specijalne jedinice policije Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Ostalim osumnjičenim za oružanu plačku, pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, te zaposlenom u Agenciji „Sector securityju“ Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila „Kvatro“ Olegu Bandi banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se