9.3 C
Zvornik
23. април 2024.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija zbog obilježavanja Dana Republike

BANJALUKA – Zbog obilježavanja Dana Republike Srpske na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog proslave Dana Republike Srpske, danas će na snazi biti potpuna obustava saobraćaja u Banjaluci od 12.00 do 15.00 časova na dijelu Ulice Aleja Svetog Save od raskrsnice sa Ulicom Gundulićeva do raskrsnice sa Bulevarom Vojvode Petra Bojovića i od 14.00 časova dokle bude potrebno na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj se na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Kolovozi većine puteva su mokri i klizavi, dok na dionicama u višim predjelima i preko prevoja na kolovozu ima ugaženog ili raskvašenog snijega. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica na kolovozu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave saobraćaja uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmjenjen je režim saobraćanja i vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Klašnice jedan-Prnjavor /naseobina Lišnja/ gdje je izmijenjen režim saobraćaja i obavezno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Na regionalnom putu dionica Vijaka dva-Razboj u toku su radovi na sanaciji klizišta i rehabilitaciji kolovoznog zastora, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta Nevesinje-Berkovići dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regonalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići radi izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu dionica Brod na Drini-Šćepan Polje, nakon završenih radova na poboljšanju uslova odvijanja saobraćaja moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i saobraćaj vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika Holding „Drinatrans“ Zvornik.

Na graničnim prelazima trenutno zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se