5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Višković: Ne postoji tajni plan za rušenje opozicije

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da ne postoji nikakav tajni plan za rušenje opozicije u Republici Srpskoj, te da je riječ o političkoj promociji lidera NDP-a Dragana Čavića.

Komentarišući optužbe iz Saveza za promjene da je vlast krenula u obračun sa opozicijom “montirajući im sudske procese”, Višković je naglasio da se vlast zalaže za pravnu državu i za rad institucija sistema, te da odgovara svako ako se ogriješio o zakon, bilo da pripada vlasti ili opoziciji.

“To što govori opozicija je politikanska priča koja za normalnog čovjeka nema nikakvu težinu, niti logiku”, rekao je Višković za “Euroblic”.

Višković je dodao da nema nikakve potrebe za prijevremenim izborima u Republici Srpskoj, jer postoji stabilna skupštinska većina i vlast, a institucije sistema funkcionišu.

On je istakao da iz praktičnih razloga u “Službenom glasniku” još nije objavljena odluka o referendumu o radu pravosuđa u BiH, te da se dalo dovoljno vremena onima koji su vršili pritisak na Srpsku kako ne treba referendum, već da treba dati šansu razgovorima i strukturalnom dijalogu.

“Jedan od značajnijih testova na tom putu je i zakon o Ustavnom sudu BiH, koji je u proceduri u parlamentu BiH. Sve to će nas opredijeliti kada i šta ćemo uraditi”, napomenuo je Višković.

Prema njegovim riječima, realan okvir za održavanje referenduma i o pitanju pravosuđa BiH i o pitanju odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike je mart ili april.

Višković je najavio da će koalicija SNSD, DNS i SP zajedno izaći na lokalne izbore, te da je načelno dogovoreno da SNSD ima kandidate za načelnike u više od 40 lokalnih zajednica, DNS u u njih 12, a SP u šest ili sedam.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se