9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Većina putnih pravaca prohodna, oprez u jutarnjim časovima

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ u kotlinama i uz riječne tokove jutros je smanjena vidljost zbog magle, pa se vozačima sreće pažnja na oprezniju i sporiju vožnju. U višim predjelima i preko planinskih prevoja ima poledice, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putevima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Brod na Drini-Dobro Polje, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo i Karanovac-Kneževo-Ugar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima se svjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Na putnoj dionici Vijaka dva-Razboj u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na putnoj dionici Kotor Varoš-Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na putnoj dionici Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom.

Na putnoj dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu ukupna širina puta iznosi tri metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ Zvornik.

Saobraćaj se ovoga jutra u FBiH odvija po pretežno vlažnom kolovozu i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle na putevima Tarčin-Zenica, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo, Zenica-Doboj-Gračanica i Novi Travnik-Bugojno, kao i na svim putevima na području Kantona Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se