15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Upoznaj Srpsku- digitalna enciklopedija ljepote

Asocijacija istraživača „Upoznaj Srpsku“ iz Banjaluke na Dan Republike stavila je na raspolaganje internet korisnicima istoimenu veb stranicu koja je nastala kao rezultat predanog rada grupe entuzijasta geografa i prostornih planera.

Baveći se naučno-istraživačkim radom na različitim područjima u Republici Srpskoj, nakon 10 hiljada pređenih kilometara i više od 600 dokumentovanih lokaliteta sa 48.000 snimljenih fotografija bilo je nemoguće ne oblikovati taj materijal na način da bude dostupan svakom ko želi da zna više o Republici Srpskoj.

Slijedile su dvije godine kabinetskog rada, prilagođavanje rezultata istraživanja edukativnom i popularnom stilu prezentacije koji sadrži fotografije sa najvažnijim podacima o lokalitetu, kartografske i video-zapise.

„Posjetioci sajta mogu kroz virtuelnu prezentaciju da „obiđu“ gradove, prirodne atrakcije Srpske, jezera, bare i močvare, pećine i jame, biljni i životinjski svijet, banje i ljekovite izvore, tvrđave i stare gradova, vjerske objekate, znamenite građevine, etno i eko sela, muzeje, biblioteke i galerije“, kažu istraživači udruženja „Upoznaj Srpsku“.

Oni naglašavaju da je ovo početak predstavljanja Republike Srpske i njenih vrijednosti i ljepota, jer planiraju da nastave sa istraživanjem i dokumentovanjem svega što može doprinijeti afirmaciji prirodnih, kulturnih i turističkih potencijala Republike Srpske. Posjetioci stranici www.upoznajsrpsku.com mogu da pristupe i na Fejsbuku i Tviteru, javlja RTRS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se