14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Tokom dana mali porast temperature vazduha

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se, poslije veoma hladnog jutra, očekuje mali porast dnevne temperature vazduha.

Tokom dana preovladavaće sunčano vrijeme uz malu dnevnu oblačnost i blagi porast temperature vazduha, pa će u mnogim nizinama biti malo toplije. Na planinama i visoravnima ostaje hladno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći na četvrtak biće malo više oblaka na jugozapadu i sjeveru. Duvaće slab i promjenjiv vjetar.

Najviša dnevna temperatura od jedan do šest, na jugu stepen-dva toplije, dok će u višim predjelima na istoku biti oko minus tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na istoku preovladava oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

Najniža temperatura vazduha jutros je u 7.00 časova izmjerena na Sokocu i u Kalinoviku – minus 21.

Minus 18 bilo je u Kupresu, na Čemernu je izmjereno minus 16, u Bugojnu minus 15, na Han Pijesku, u Gacku i Nevesinju minus 14, u Foči, Istočnom Drvaru, Rudom, Šipovu, jajcu, Livnu i Zenici minus 13, u Srebrenici, Sarajevu i na Ivan Sedlu minus 12, u Tuzli minus 11, a na Bjelašnici, u Mrkonjić Gradu, Višegradu, Ribniku i Sanskom Mostu minus deset.

U Banjaluci, Zvorniku, Novom Gradu, Krupi na Uni i Drvaru u 7.00 časova izmjereno je minus devet, u Bijeljini i Doboju minus osam, u Gradišci, Bileći, Bihaću i Goraždu minus sedam, u Čapljini i Stocu minus šest, na Mrakovici minus pet, u Gradačcu minus četiri, u Trebinju i Mostaru minus tri i u Neumu jedan stepen Celzijusov.

Na Čemernu je jutros u 7.00 časova visina snijega bila 29 centimetara, na Han Pijesku i u Kalinoviku 20, na Sokocu i na Mrakovici deset, u Gacku pet, u Srebrenici i Rudom tri, u Foči i Šipovu dva i u Bijeljini jedan centimetar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se