5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Srebrenica: Padavine prestale, putevi se čiste

SREBRENICA – Snijeg je prestao noćas da pada na srebreničkom području, a čišćenje lokalnih i nekategorisanih puteva se nastavlja, rekao je koordinator poslova civilne zaštite u opštini Srebrenica Hasudin Mustafić.

On kaže da su juče i noćas očišćeni prioritetni lokalni putevi, a da se nastavlja sa čišćenjem ostalih lokalnih i nekategorisanih puteva.

Mustafić je istakao da nije bilo poziva za pomoć i da nema ugroženog stanovništva na području opštine kojem je potrebno ukazati pomoć zbog neprohodnosti još neočišćenih puteva.

On kaže da su dvije firme angažovane za zimsko održavanje lokalnih puteva, ulica i trotoara u srebreničkoj opštini i da njihovi radnici i mehanizacija intenzivno rade.

Mustafić je rekao da je cilj da se zbog predstojećih pravoslavnih praznika očiste putevi do svih sela kako bi se porodice mogle okupiti i proslaviti praznike.

Saobraćaj na ovom području odvija se otežano na očišćenim regionalnim i lokalnim putevima usljed ugaženog snijega na kolovozu i mjestimične poledice.

Visina snijega u Srebrenici je 50 centimetara, a u višim dijelovima ove opštine dostiže i 70 centimetara. Mustafić kaže da su na nekim putevima stvoreni smetovi u usjecima viši od jednog metra što otežava njihovo čišćenje.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom na cijelom području opštine je uredno, a funkcionišu telefonske i internet veze.

Iako je snijeg na području Bratunca nešto manji u odnosu na Srebrenicu, ipak su neprohodni putevi za Buljim i još neke zaseoke na području mjesne zajednice Kravica.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se