18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Redovno odvijanje saobraćaja

BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija redovno, a zbog niske jutarnje temperature na svim mokrim ili vlažnim lokalitetima moguća je poledica.Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopštili su da magla jutros samanjuje vidljivost u kotlinama, posebno na širem području Foče.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putevima pKaranovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Brod na Drini-Dobro Polje, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo i Karanovac-Kneževo-Ugar.

Vozačima se svjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, moguć je saobraćaj za autobuse M3 klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu ukupna širina puta iznosi tri metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ Zvornik.

Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja u Federaciji BiH /FBiH/.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na magistralnom putu Sarajevo tranzit.

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, posebno na autocesti Tarčin-Zenica, magistralnim putevima Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo, Mostar-Doljani, Odžak-Bosanski Brod, Zenica-Doboj-Gračanica i Novi Travnik-Bugojno, kao i sve puteve na području Sarajevskog kantona.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se