20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ratko Mladić – sastanak sa Srđanom Dragojevićem i Draganom Bjelogrlićem povodom filma

Film „Lepa sela lepo gore“ slavi jubilej – reditelj Srđan Dragojević i glavni glumac Dragan Bjelogrlić pričaju o sastanku s Ratkom Mladićem: „Šta je umjetnici, us*ali ste se?!“

Na dvadesetogodišnjicu od snimanja filma „Lepa sela lepo gore“ režiser Srđan Dragojević i glavni glumac Dragan Bjelogrlić u intervjuu „Nedeljniku“ otkrivaju da su o scenariju filma razgovarali sa Ratkom Mladićem, s kojim su se sastali u jednom bunkeru.

„Zaustavljamo se ispred hangara. Uvode nas unutra. Spuštamo se liftom. Otvaraju se vrata i dočekuje nas Mladić s flašom rakije u rukama i kaže: ‘Šta je umjetnici, us*ali ste se?!“, rekao je Srđan Dragojević.

Dragan Bjelogrlić se prisjeća svog susreta s haškim optuženikom.

„Primio nas je u jednom bunkeru i odmah rekao: ‘Bjelogrliću, jesi li ti iz Gacka? Pa Gačani su svi kršni ljudi a ti si neki gatački patuljak’. Svi ovi njegovi oficiri prasnuše u smijeh, a ja mu dobacim: ‘Pa generale, nisi ni ti neki jablan’ Nastade muk. Tišina koju prekida Mladić koji se nasmijao a za njim i svi ostali. Bili smo tri sata kod njega, i to na sedam spratova ispod zemlje. Rakija, meze, ćevapi… Pitam ga: ‘Jeste li čitali scenario?

Čitao sam… Ali šta će vam ovi četnici u tunelu? Gdje ovde ima četnika?“

Filmska ekipa s Dragojevićem na čelu je zbog priprema filma i neophodne vojne podrške išla i na Pale na pregovore s Radovanom Karadžićem.

[mom_video type=“youtube“ id=“THakiqiWprA“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se