14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Pronađena dva groba: Traga se za posmrtnim ostacima treće bebe

Kriminalistička policija CJB Doboj i dalje traga za tijelom treće ubijene bebe Sanje Bogojević iz Trnjana, kod Doboja, za koju se još precizno ne zna gdje je ukopana!

Kako saznaje Press, radi se o novorođenčetu čije ubistvo je stavljeno na teret upravo Sanji, koja je na nagovor majke Vojkane Bogojević ugušila bebu koju je živu rodila u aprilu 2015. godine. Istražioci sumnjaju da je i treća beba ukopana na njivi u blizini kuće Bogojevića, ali grob još nije pronađen.

– Za trećim tijelom još tragamo i očekujemo da će i ono uskoro biti pronađeno. Vjerujemo da će, nakon Vojkane, i Sanja pokazati tačnu lokaciju groba, što je i obećala istražiocima u ranijim razgovorima – tvrdi dobro obaviješteni izvor Pressa.

Djed zapalio svijeće

Nakon ekshumacije posmrtnih ostataka dvije ubijene bebe, Sanjin otac Milivoje Bogojević zapalio je svijeće na mjestima gdje su bile pokopane. Dozvolu za to tražio je od radnika Komunalnog preduzeća “Progres” iz Doboja i inspektora CJB Doboj nakon ekshumacije, a želja mu je uslišena.

Na imanju Bogojevića do sada su ekshumirani posmrtni ostaci dvoje novorođenčadi, rođenih u septembru 2011. i julu 2013. godine, za čije ubistvo je osumnjičena Vojkana Bogojević. Riječ je o skeletima koji su iskopani iz plitkih grobnica na njivi Bogojevića, a potom su prevezeni u prosekturu Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Gušenje

– Oba skeleta su kompletna i na njima nije bilo mekih tkiva, koje je istrunulo. Jedan skelet dostavljen mi je u bijeloj plastičnoj kanti i bio je umotan u čaršav i stavljen u najlonsku kesu, koja se nalazila u crnoj vreći za smeće. Drugi skelet je dostavljen u vreći od brašna, a bio je umotan u stare krpe, najvjerovatnije neku bluzu. Na kostima nije bilo mehaničkih oštećenja i moguće je da je u oba slučaja uzrok smrti bilo gušenje, ali to ne može biti precizno utvrđeno – rekao je specijalista sudske medicine dr Ljubomir Curkić, navodeći da na osnovu skeleta ne može biti određen pol ubijene novorođenčadi.

Podsjetimo, Vojkana Bogojević uhapšena je zbog sumnje da je ubila dvoje novorođenčadi koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja, kao i da je nagovorila kćerku da ubije treću bebu. Sva tri djeteta Sanja je dobila iz odnosa sa tri razlitiča muškarca, koji su takođe uhapšeni. Riječ o Vidu Jankoviću i Žarku Cvijetiću iz Modriče i Sanjinom bratu od strica Radetu Bogojeviću iz Trnjana, kojima je stavljena na teret obljuba nad nemoćnim licem, budući da su iskoristili nedovoljnu duševnu razvijenost djevojke kako bi s njom imali seksualne odnose.

U Centru i dalje ćute

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je prvo dijete začeto u decembru 2010. godine. Ispostavilo se i da su šokantna ubistva novorođene djece mogla biti spriječena da su nadležni iz Centra za socijalni rad u Doboju reagovali na adekvatan način. Naime, Sanja je tokom prve trudnoće dolazila u Dom zdravlja i željela je da abortira. Međutim, ljekari su joj rekli da to nije moguće, jer je bila u poodmakloj fazi trudnoće. Umjesto toga, uputili su je u Centar za socijalni rad Doboj, gdje je otišla s majkom da traži pomoć, ali je nikad nije dobila pod izgovorom da za to “nema novca”. U toj ustanovi je nisu kategorisali, niti registrovali, iako su bili obavezni da to učine. Ubistva novorođenih beba mogli su spriječiti mještani Trnjana, ali i brojni radnici škole u Majevcu, koji su znali za Sanjine trudnoće, ali bebe nikad nisu vidjeli, niti su iz kuće Bogojevića čuli dječji plač. Umjesto toga, svi su se odlučili na ćutanje! U dobojskom Centru za socijalni rad ni juče nisu željeli da odgovore na pitanje zašto je Sanji Bogojević uskraćena pomoć, navodeći da imaju pametnija posla nego da odgovaraju na novinarska pitanja, kao da je riječ o privatnoj firmi, a ne javnoj ustanovi koja se finansira novcem poreskih obveznika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se