18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Prodanović: SNSD će imati bolji izborni rezultat

Zamjenik šefa kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović smatra da bi do kraja februara u parlamentu BiH mogle biti usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.

“Ako usaglasimo potrebna pitanja i ako svi amandmani budu definisani, smatram da bismo do kraja januara mogli imati izmjene i dopune Izbornog zakona, koje bi mogle biti usvojene do kraja februara u parlamentu BiH”, rekao je Prodanović za “Glas Srpske”.

Prodanović, koji je i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, rekao je da bi 11. ili 12. januara trebalo definitivno da budu zauzeti stavovi kada je riječ o eventualnom pomjeranju izbora.

On je rekao da je stav SNSD-a da su potrebni lokalni izbori 2016. godine, te da vjeruje da će ova stranka imati bolji izborni rezultat nego 2014. godine.

Prodanović je rekao da je neophodno ići i na izmjene Ustava Federacije BiH i Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, ističući da zbog toga nije siguran da će inicijativa za pomjeranje izbora dobiti većinsku podršku.

Govoreći o radu srpskih predstavnika u Savjetu ministara BiH, Prodanović zaključuje da mora postojati veći stepen koordinacije između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srpske bez obzira na to što je u Srpskoj jedna, a na nivou BiH drugačija vlast i opozicija.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se