18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Poslanici prvog saziva Narodne skupštine RS: Dan Republike svetinja

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik prvog saziva Narodne skupštine RS, odnosno tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH Momčilo Krajišnik rekao je „Glasu Srpske“ da je Dan Republike veliki praznik za sve stanovnike RS, a posebno za srpski narod čijom je voljom 9. januara 1992. Srpska i formirana.

– Ovaj dan treba biti svetinja. Stoga je moja molba svim Srbima iz RS da maksimalno čuvaju Srpsku i da prevaziđu nepotrebne raskole koji proizlaze iz političkih sukoba i mišljenja. Sloga je garant za svaki uspjeh, a posebno za očuvanje velikog dostignuća kakvo je RS – rekao je Krajišnik.

Poslanik prvog saziva Skupštine Slobodan Bijelić kaže da se srpski narod u bivšoj avnojskoj BiH borio politički, hrabro, trezveno i savjesno za svoju slobodu.

– Kao kruna te borbe formirana je teritorijalna jedinicu u bivšoj BiH. Da je srpski narod bio u pravu uvjerili su nas posljednji događaji. Nastavimo samo ovako, čuvajmo ovo što smo dobili i pokušajmo biti jedinstveni – kaže Bijelić.

Poslanik iz prvog saziva Dragan Mićić smatra da je iz najlošijih namjera bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je uputio apelaciju Ustavnom sudu tražeći da Dan Republike ne bude proslavljan 9. januara, rođeno i nešto dobro.

– Objedinio je srpski politički korpus. Srpski narod u RS neće nikome dozvoliti da mu bilo ko određuje dan rođenja – naglasio je Mićić, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se