15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Poledica na svim putnim pravcima

BANJALUKA – Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače da zbog jakog mraza i niske temperature vazduha poledice ima na svim putnim pravcima.

Na dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja na istoku Republike Srpske djelimično ima i „uglađenog“ snijega, a učestali su i odroni na kolovoz.

Zbog odrona vozačima se skreće pažnja da budu oprezni na putnim pravcima Bugojno – Gornji Vakuf – Prozor – Jablanica, Nević Polje – Kaonik, Bugojno – Rostovo – Novi Travnik, Ripač – Vrtoče, Ripač – Užljebić, Srbljani – Bosanska Krupa, Konjic – Salakovac, Mostar – Gnojnice, Mostar – Žitomislići, Buna – Masline, Šićki Brod – Olovo, Kladanj – Vlasenica i Karanovac – Turbe.

Iz AMS upozoravaju da ponegdje u južnim krajevima povremeno ima jačih udara vjetra, posebno na magistralnom putu Mostar – Polog.

Režim saobraćaja izmijenjen je na putevima na kojima se izvode radovi i na tim dionicama regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom.

Na dionici magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna, a podrazumijeva povremene obustave saobraćaja. Izmjena režima saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, u mjestu Lišnja.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu prema Bijeljini, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Brčko – Lončari, u naselju Gorice.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, moguće je odvijanje saobraćaja za vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona. Iz AMS napominju da na mjestu velikog klizišta u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra i mjesto je obilježeno adekvatnom vertikalom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva – Razboj vozila saobraćaju jednom trakom.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na putu između Prnjavora i Stanara, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići, na dionici Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Naizmjenično, jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putnim pravcima Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, te putu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika Holding „Drinatrans“ Zvornik.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit u Federaciji BiH zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Za vrijeme obustave, saobraćaj ovih vozila preusmjeren je kroz grad.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS vozačima se savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je obavezna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se