18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Polaganjem vijenaca i prijemom kod Gradonačelnika obilježen Dan Republike u Zvorniku

ZVORNIK – Prvi čovjek Grada Zvornik, v.d. gradonačelnika Zoran Stevanović upriličio je danas, povodom Dana Republike Srpske, prijem za zvorničke privrednike, narodne poslanike i odbornike, predstavnike Srpske pravoslavne crkve, ustanova i institucija, nevladinih organizacija i novinare.

Prije svečanog prijema vijence na spomen obilježje u gradu položili su v.d. gradonačelnika Stevanović sa Branom Grujićem, nekadašnjim predsjednikom Opštine Zvornik, te zajedno predstavnici Boračke organizacije, Udruženja ratnih vojnih invalida i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kao i narodni poslanici iz Zvornika, predstavnici SUBNOR-a i zvorničkog preduzeća „Drina“.

Stevanović se zahvalio svima što su došli na zajedničku proslavu još jednog rođendana Republike Srpske.

– Mi Dan Republike Srpske obilježavamo uvijek na isti način, ne slavimo ga da bi smo kod nekoga izazvali možda neki revolt, jer mi sve poštujemo. Slavimo ga zato što volimo Republiku Srpsku, što vjerujemo u nju i želimo da ona bude trajna kategorija. Želimo da se u njoj i svi drugi osjećaju dobro, da narod na ovim prostorima živi zajedno, srećno i zadovoljno zauvijek – poručio je Stevanović.

Gradonačelnik se zahvalio zvorničkim poslanicima, i pozicije i opozicije, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji su zajedno položili vijenac na spomenik čime su, kako je rekao, poručili da svi podjednako vole Republiku Srpsku.

– Mijenjaće se političke partije, za neke se možda neće ni znati za određeni vremenski period, ali Republika Srpska će uvijek trajati i njen dan će se uvijek obilježavati, a to je najbolje uraditi ovako zajedno, jer je ona Republika svih nas – istakao je Stevanović.

Prije polaganja vijenaca i svečanog prijema služena je Sveta liturgija u Sabornom hramu kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se