20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Opoziciji ne odgovaraju bilo kakvi izbori

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović ocijenila je da je zahtjev opozicije o prijevremenim izborima, raspuštanju skupštine i podnošenju ostavke predsjednika Srpske Milorada Dodika isprazna priča jer opoziciji uopšte ne odgovaraju bilo kakvi izbori, ni redovni ni prijevremeni, ni parlamentarni, ni predsjednički.

„Oni bi najradije da izbjegnu i dolazeće lokalne izbore, pa su im i stranci nastojali pomoći idejom da se prolongira mandat postojećih lokalnih skupština i načelnika za dvije godine do narednih opštih izbora 2018. godine“, rekla je Cvijanovićeva Srni.

Ona je dodala da opozicionari čitaju iste analize i ankete kao i predstavnici vladajuće koalicije, i znaju da nikad nisu lošije stajali, te istakla da neki, najglasniji među njima, ne bi bili u stanju ni da ponovo dobiju poslanički mandat i tačno znaju koliko bi načelničkih pozicija u opštinama bili u stanju da zadrže.

„Oni ne žele izbore, već nered i galamu, jer znaju gdje im je mjesto nakon krajnje nesposobnosti koju su pokazali na lokalnom nivou i podaništva koje su pokazali u Sarajevu“, naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše najavu opozicije da će bojkotovati rad u skupštinskim odborima ako dođe do smjene Milanka Mihajilice sa mjesta predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost, Cvijanovićeva je napomenula da je sve to već viđeno – i bojkot Narodne skupštine Srpske i njihove šetnje i izlasci sa sjednica i čupanje mikrofona.

„Baš kao što je viđeno i to kako ti opozicionari nakon zasjedanja Narodne skupštine trče u ambasade da odnesu skupštinske zaključke i isplaču se na ramenu ponekog ambasadora, obično onih koji se ježe i na pomisao o Republici Srpskoj“, navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, da je gospodin Mihajilica, kao predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Srpske, bio vođen profesionalizmom, a ne politikanstvom, on bi pozdravio akciju MUP-a umjesto što je širio laži o tome kako su počinioci pripadnici ličnog obezbjeđenja predsjednika Republike i predsjednika Vlade, i sasvim drugačije bi se ponašao kad je taj isti Odbor raspravljao o upadu Sipe i pretresu policijske stanice u njegovom Novom Gradu.

„Bilo kako bilo, institucije Srpske će nastaviti da rade i obavljaju svoje zadatke kao i do sada, bez obzira na to šta će raditi opozicija“, kategorična je Cvijanovićeva.

Govoreći o zahtjevu opozicije da ostavku podnese ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i Vlada Srpske nakon što je uhapšena grupa specijalaca zbog počinjenog razbojništva i pljačke, Cvijanovićeva je napomenula da je upravo MUP Srpske rasvijetlio taj slučaj i pohapsio počinioce, pri tome „čisteći“ i sopstvenu strukturu.

„Ako je negdje postojala politička odgovornost i ako je neko trebalo da ode, onda je to Savjet ministara nakon pokušaja atentata na premijera /Srbije Aleksandra/ Vučića u Srebrenici. Ali, oni niti su otišli, niti su razriješili taj slučaj u kojem je jedan strani državnik bio gotovo linčovan i životno ugrožen, a bezbjednosne agencije na nivou BiH potpuno neefikasne“, navodi predsjednik Vlade Srpske.

Cvijanovićeva je dodala da je, za razliku od toga, MUP Srpske rasvijetlio slučaj razbojništva i pljačke, pokazavši efikasnost, profesionalnost, ali i opredijeljenost da se uhvati u koštac sa tim teškim krivičnim djelom, „čisteći“ i sopstvene redove.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se