23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Novak finalom prestiže Rodžera

MELBURN – Po 45. put u karijeri prvi teniser svijeta Novak Đoković danas od 9.30 časova ukrstiće koplje sa jednim od najvećih rivala Rodžerom Federerom i pokušaće konačno da povede u međusobnom skoru i što je najvažnije plasira se u finale Australijen opena.

Dvojica tenisera do sada su pobjeđivali jedan drugog po 22 puta, a Đoković je nešto uspješniji u posljednje vrijeme pošto je dobio tri od posljednjih pet duela. Meč na „Rod Lejver areni“ izuzetno je važan za obojicu, Novaku da nastavi sa dominacijom i pokuša da osvoji šestu titulu u Melburnu, a Federeru da dokaže da još može da se nosi sa najboljim na svijetu. Đoković nikada nije vodio u međusobnom skoru sa Švajcarcem, a današnji meč mu je idealna prilika da preokrene vođstvo. Srpski teniser je u dosadašnjem dijelu turnira pružao dobre partije, ali za Federera će morati da bude najbolji. Toga je i on svjestan.

– Kad igram sa Rodžerom na nekom od četiri najveća turnira, koja god runda da je u pitanju, imam osećaj da je finale. Uvek ima tenzije, ogromnog uloga. Veliki smo rivali, igrali smo toliko puta jedan protiv drugoga. Sjajan je u defanzivi, a impresivan u ofanzivi. Konstantno vas pritiska, morate biti spremni u svakom trenutku. Čovek nije spustio nivo igre poslednjih sedam, osam godina – istakao je Đoković.

On je od 2011. osvojio čak devet grend slem turnira, a Federer je za to vrijeme slavio samo na Vimbldonu 2012. godine. Zato mu je velika želja da slavi na jednom od najveća četiri turnira u „Novakovoj eri“.

– Svakako bi mi mnogo značilo kada bih osvojio grend slem To je jedan od razloga zbog kojeg i dalje igram. Osjećam da mogu da se takmičim sa svima na vrhu. Lijepo je što sam u posljednja tri grend slema konstantan. Uživam što mogu da izlazim više na mrežu nego ranije. Protiv Đokovića će biti teško, kao i uvijek kada se sastanemo. Očekujem novi dobar duel u kojem će publika moći da uživa – kazao je Švajcarac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se