12 C
Zvornik
20. април 2024.

Nova uprava Drine spremna da realizuje dugo najavljivanu ideju

Šansa madim i drugim Zvorničanima

ZVORNIK – Početak priprema Drine iz Zvornika za nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protekao je u znaku dvije bitne stvari. Prva je angažovanje Cvjetina Blagojevića, ranije poznatog fudbalera najprije Slobode iz Tuzle, a potom Crvene zvezde i drugih klubova u inostranstvu, i poziva mladim igračima koji potiču iz Zvornika, a igraju u drugim klubovima, da se vrate u rodni grad i klub u kome su ponikli.

Možda će nastavak Premijer lige biti neuspješan za Zvorničane, jer su izgubili realne šanse da se spasu ispadanja iz najelitnijeg ranga fudbala u BiH, ali će dugoročno ovaj zimski raspust označiti prekretnicu u radu kluba.

Ako se i ispadne iz Premijer lige, bar će se stvoriti čvrsti temelji da se klub organizaciono i igrački stabilizuje i u Prvoj ligi Republike Srpske, krene sa čvrstih temelja i sa trenerom sa kojim Drina ima dugoročne ciljeve.

– Dovođenjem Blagojevića smo najavili da želimo dugoročnu stabilizaciju kluba. Dogovorili smo se da prihvati našu ideju da se u Zvornik vrate naši mladi igrači koji su zbog ranije politike da se angažuju igrači sa strane, ponekad i neporvjerenih kvaliteta morali da traže angažmane u drugim klubovima. Na pripremama su većina takvih igrača koji će se, nadam se, nametnuti novom treneru. Dugoročno cilj nam je da i oni stariji i afirmisaniji igrači, kada budu pri kraju karijere se vrate u svoj grad i klub, a takvih ima takođe dosta, rekao nam je Milan Đokić, sportski direktor Drine.

U one mlađe koji sada igraju na strani spadaju Novica Marković i Miloš Jokić /Proleter Teslić/, Saša Trifković / Sutjeska Foča/, Rade Lazić i Vedran Milošević /Napredak Donji Šepak/, Boško Lazić /Radnički Karakaj/, Mladen Ikić /Vlasenica/. Svi oni su izrazili spremnost da, ako se nametnu Bagojeviću se vrate u rodni grad i matični klub.

A kada dođe vrijeme u Drinu će se vratiti i takvi asovi poput Nikole Vasiljevića /Kazahstan/, Miroslava Stevanovića /Grčka/, Radeta Đokića /Austrija/, Slaviše Radovića /Vojvodina/.

Još uvijek su mladi, a već afirmisani u Drini Aleksandar Ilić, Radovan Vasić, Filip Erić, Danijel Ćulum, Borislav Erić i još dugo mogu biti nosioci Drinine igre.

A kada se spoje mladost i isksutvo, eto Drini moćnog tima i otvorenih vrata za članstvo u Premijer ligi na duže staze. Nadamo se.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se