9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Normalizovan saobraćaj na putu Bijeljina – Tuzla

BIJELJINA – Na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla, kod mjesta Mezgraja, saobraćaj je normalizovan nakon saobraćajne nezgode koja se protekle noći dogodila na ovom putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Saobraćaj, koji je bio obustavljen od 21.35 do 00.15 časova, normalizovan je nakon policijskog uviđaja i uklanjanja vozila.

Svi važniji putevi u Srpskoj prohodni su, intenzitet saobraćaja je umjeren, a na području Gornjeg i Donjeg Podrinja tokom noći padala je kiša, pa su kolovozi mokri i klizavi.

Zbog niskih jutarnjih temperatura, u planinskim predjelima moguć je nailazak na mjestimično zaleđene lokalitete.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka, Rogolji-Mliništa, Brod na Drini-Dobro Polje, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jezero-Novo Selo i Karanovac-Kneževo-Ugar.

Na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica/Karuše/, na dionici Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, a izmjene važe i za dionicu Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka2-Razboj, u toku je sanacija klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora, zbog čega se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na istoj dionici, preko mosta u mjestu Dragalovci, i dalje važi zabrana saobraćanja za teretna vozila koja su teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banja Luka-Doboj, saobraćaj će biti privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova saobraćanja, moguće je saobraćanje za autobuse M3 klase i vozila čija masa nije veća od 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je zabranjeno saobraćanje za teretna vozila čija je masa veća od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika „Drinatrans“ Zvornik.

U Federaciji BiH saobraća se bez dužih zastoja, po pretežno mokrom kolovozu.

Na magistralnom putu Sarajevo-tranzit, zbog pomijeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse, a vozila su preusmjerena kroz grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se