4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Neđo Rebić prvi doplivao do Časnog krsta (foto)

ZVORNIK – Neđo Rebić iz Vlasenice prvi je danas doplivao do časnog krsta na Zvorničkom jezeru. Sveštenik Rade Tešić je Rebiću, uz čestitke, uručio veliki srebrni krst, dar Zlatare „Dimitrić“.

Neđo je rekao da mu puno znači to što je učestvovao u plivanju za Časni krst.

– Važno je učestvovati, a nije važno pobjediti i svakome bih preporučio da bude učesnik ovakvog našeg tradicionalnog događaja. Sam osjećaj da sam plivao na Bogojavljenje, a naročito da sam doplivao prvi je fenomenalan i nema tih para koje ga mogu zamijeniti – istakao je Tešić koji je dodao i da voda u jezeru nije bila hladna.

Danas je za Časni krst plivalo 26 odvažnih momaka iz Zvornika, Vlasenice, Foče, Dervente, Modriče i Sokolca.

Tešić je napomenuo da je ovo peta godina od kako se organizuje plivanje za Časni krst.

On je podsjetio da se plivalo u slavu krsta, a u spomen Hristovog krštenja na Jordanu.

Organizatori plivanja bili su Srpska pravoslavna crkvena opština  Sveti Stefan – Zvornik i zvornički  Rafting klub „Eko Drina“.

Prije plivanja  u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Svetom Stefanu (Mlađevac) služena je sveta liturgija, a potom je na platou Rafting kluba pročitana molitva i upriličeno blagosiljanje plivača.

U Malom Zvorniku prvi Petar Pantić

Na plivanju za Časni krst koje je takođe održano na Zvorničkom jezeru, ali u Malom Zvorniku prvi je bio Petar Panić (17) iz Loznice.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 13 muškaraca i 2 djevojke, sestre Marijana (18) i tri godine mlađa Jovana Krkalović iz Zvornika, ali i njihov brat Milorad (17).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se